Monday, 22 December 2014

Jerawat Dan Kesannya Lenyap Serta Merta

Assalamualaikum,Bismillah.Alhamdulillah masih di beri kesempatan nak.mengupdate blog yang sekangkang kera ni.

Tah mood nak share testimoni pengguna vitamin shaklee.

Kebetulan je bulan ni promo Vit C+Vit E so memang dasyat la permintaan pada produk.ni semua.

Yang nak ada masalah jerawat batu atau apa juga masalah kulit memang set terbaik yang kami suggest kan ESP+VIT C+VIT E.

kedua-dua vitamin ini adalah antioksidan yang membantu melindungi badan dan kulit dari radikal bebas. Ramai yang pada mulanya tak percaya betul ke gabungan vitamin E dan vitamin C memberi impak yang bagus untuk kulit termasuklah saya sendiri.

Testimoni:Masalah jerawat yang tak dapat di bendung .Alhamdulillah di pertemukan dgn Shaklee masalah jerawat pun tiada lagi.

Masa 1.st time tengok pengakuat pengguna Shakleeemangacam tak pwrcaya.Pm punya pm Alhamdulillah memang ianya terbukti boleh membatu merawat masalah kulit dari dalaman.

Apa antara kebaikannya??
FUNGSI VITAMIN C : 
  • Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap
  • Sesuai untuk ibu mengandung
  • Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan
  • Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai diamalkan
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi & gigi yang sihat 
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti 
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis 
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress 
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi 
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra- matang 
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya 
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –_ berguna dalam rawatan anemia 
  • Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  •  Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
  • Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, krn jumlah vit c yg diperlukan oleh kanak2 hnya 250mg sehari
  • Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan. 

Fungsi Vitamin E pada kulit anda
  • Vitamin E adalah antioksidan bioaktif yang paling berkuasadi kalangan semua vitamin
  • Vitamin E adalah antioksidan yang melindungi dan membaiki kulit anda - Antioksidan adalah ejen yang meneutralkan kesan oksida radikal bebas, yang merupakan molekul yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kekeringan kulit, garis-garis halus dan kedutan
  • Vitamin E boleh melindungi kulit daripada sinaran UV danradikal bebas yang lain dari pencemaran, tekanan, dan merokok.
  • Vitamin E boleh melegakan keradangan, mengurangkan kesan selaran matahari danmemudahkan penyembuhan.
  • Anti penuaan
  • Memperbaiki parut – Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut
  • Kajian telah mendapati bahawa vitamin E, serta selenium membantu melindungi kulit daripada sinaran matahari
  • Ia adalah vitamin larut lemak, jadi ia memberikan andaperlindungan lebih tahan lama daripada vitamin C
  • Membekalkan kulit anda dengan vitamin E yang cukup secara drastik boleh mengurangkan kemunculan kecacatan kulit seperti jerawatdan ‘age spot’
  • Jika anda mengamalkan pengambilan Vitamin C untuk kulit cantik kombinasikan dengan pengambilan Vitamin E, hasilnya akan lebih bombastik!!
Untuk hasil dan kecantikan kulit yang lebih baik wajib amik set.Kalau amik salah satu hasilnya tak sama seperti yang di harapkan.

Kawan kepada kulit dan anti ssunburn ESP+VIT E+VIT C.Promo.nak berakhir dah ni mai lekaih.

Liza.
012-3010634

Persediaan Ramadhan Akmal

Alahai anak-anak … Bila nak masuk bulan puasa memang ‘excited’, tapi nanti mulalah lembik semacam. Sebab tulah kena ada strategi untuk buat...