Tuesday, 11 July 2017

Housewife Berpendapatan Tinggi.Bagaimana Caranya?

Bismillah
Assalamualaikum semua..hari ni cikliza nak share kan bagaimana rakan bisnes cikliza tergerak nak buat bisnes shaklee ni.
Rasanya ramai kot housewife yang sama macam kami dulu.Risau dan kadang blurr tak tahu nak buat apa nak bantu husband .
Ok korang baca ek..Kalau ada rasa nak ikut serta kami,cikliza book tempat untuk korang.
*******************************
Coretan Elia RYG
Best ke jadi fulltime housewife? 樂樂樂
Ni soalan famous i selalu dapat masa jadi fulltime housewife dulu. 
Best memang best. Dapat jaga anak sendiri, tengok anak membesar depan mata,  direct bf dengan anak all the time. 
Tapi dari satu sisi yang lain, it was a lonely journey. 
Always the same routine everyday. Orang lain pakai cantik2 pegi keje, kita dengan tshirt biasa and muka belemoih uruskan anak dan rumah tangga.
I felt underrated. Sebab i rasa I tak contribute much to our family.
Bangun setiap pagi tengok suami pergi kerja. Cukup bulan, semua bil2 suami yang bayar.
Bila suami tanya nak shopping beli apa2 tak? Baju ke facial produk ke. I akan fikir ratus2 kali nak beli ke tak.
Sebab i rasa guilty and tak best bila nak mintak suami spend duit yang dia earn hasil titik peluh sendiri semata2 nak belikan barang I.
So I start buat dropship untuk earn side income. And then one day kawan I, Wan Mahfuzah tanya if I nak bisnes shaklee tak.
'Best el! Meleleh tengok bonus and benefit shaklee bagi! '螺螺螺螺
' Tak payah modal pun el. Bila customer order baru ko uruskan order dorang. Ko just share je benefit shaklee yang ko dapat masa guna set menyusu shaklee dulu' (I dulu pngguna shaklee je. Malas nak bisnes)
'Kelas and training banyak ntuk newbies tau el. Semua free. And thru online je. Kat wassap group or telegram. Senang! Kalau terlepas kelas bole refer balik nota2 tu nanti! '
'Ko follow page dr ijad Siti Nur Al Enzzahti ni el.  Dia  doctor, siang keje kat klinik kesihatan, malam ada klinik sendiri pulak. Ada anak pulak lagi. Tapi sempat lagi buat bisnes shaklee! Income dah 5 figures even buat part time je!!' 
So kitorang pun sesama meleleh liur tengok leaders tak sampai setahun pun dah berjaya tau! 
Hujung bulan April I terus sign up shaklee Rm79. 50. 
Alhamdulillah, ni bulan kedua I aktif bisnes shaklee. Dan dua2 bulan I dapat bonus dari shaklee every 14hb.
So kalau ada housewives yang nak earn income,  nak bantu suami, nak shopping untuk diri sendiri, klik kat komen bawah ye. Ada link wassap I kat situ. Nanti i akan guide step by step okehhh!

Info Terkini

Assalamualaikum semua. Sabtu Ahad ni korang plan nak kemana? Sesambil atur jadual tu ce korang scroll lagi kat sini. Ada info best pasal O...