Tuesday, 8 August 2017

Masalah Angin Buat Perut Tak Selesa.

Assalamualaikum semua .Sihatkan hari ni . Alhamdulillah.Nikmat sihat yang tak dapat di ucap.

Pembaca semua  ,korang biasa tak angin masuk perut,sampai muntah hijo.Orang gastrik biasa la terjadikan.Cikliza tak pernah lagi rasa  macamana la gastrik ni .Syukur la...
Macam tu jugak la morning sickness.Dari cerita kawan-kawan,penangan morning sickness ni ada yang sampai 9bulan.
Aduhai..kesiannya la.



Ok ni kisah benar la.Terjadi kelmarin.Kes angin sebu masuk perut.Gastrik agaknya.Aturan Allah kan Kak H ni sideline cikliza saja la nak share pengalaman orang kan kot kot pembaca pun ada masalah yang sama.

Kakahnya begini..
Kak H masuk surau ada kakak yg lebih berusia dari kak H.Kita bagi nama Kak N.
Kak H nak solat sekali nak amik wuduk, nampak muntah waste kat lantai laluan air wuduk.
Kak H terus spontan "terleter藍".

Aishhh.. muntah la pulak !
Oops sekali kak N tengah tekan perut dia dengan  pandangan minta maaf.
Dapat baca la dari airmuka kak N tu.

Kak H ni yang dah terbebel  terus guilty n asked her..
Awat ni, sakit perut ka?Tanya Kak H.
Sakit perut angin gastrik.Balas kak N
Ooowhh ya ka.. takpa2. Ni amik ubat saya.Kak H ni nak tolong la as tanda minta maaf sebab terbebel tadi .

Dengan confidentnya kak H ni cari punya cari pappermint dalam handbeg dia.Rupanya nak di jadikan cerita pappermint tinggal dlm kereta.

So Kak H done solat terus pi kereta amik dan belikan air mineral kat dia.Ha kau ,bertuah betul kalau ada orang tolong kita sampai macam tu sekali kan.
So Kak H bagi lah aturan makan ala2 doktor. Memang kat rumah pun ala doktor juga la cuma tak de master amik coz medic je .

So kak N tadi tu makan peppermint terus sedawa. Dia happy kak H happy.Saya yang tukang taip cerita pun happy juga .

Lepas 30minti borak-borak after sendawa tu terus ok .Sempat la bertukar-tukar no telefon.
So sekali kak N  tanya cemana nak beli obat (peppermint)tu.. best lah.
Kak H  kata kedai x jual, tapi saya boleh tolong belikan !

Alhamdulillah ALLAH aturkan pertemuaan tak di duga ni.Kita bantu orang, InshaAllah Allah bantu kita pulak.

Siapa kerap gastrik,makan tak tentu masa,angin puting beliung sampai semua isi perut nak keluar koranf try la peppermint ni.Ambil bila perlu je.Jadi make sure sentiasa ada la dalam beg korang.


Harga?Murah je tak padan dengan benefit dia.
Rasa nak try wasap cikliza tau free consultation.012-3010634
Salam Sayang
Lizakama

Rahsia Warga Emas 80thn Kekal Aktif

Assalamualaikum korang.Petang ni liza ada masa free nak share dengan korang pasal warga emas yang kekal sihat. Liza memang salute lah kalau ...