Monday, 29 January 2018

Cara Cegah Mild Stroke

Kerja jantung mengepam darah ke seluruh badan.Alahai penatnya kan?

Alangkan tayar basikal pancit kita pam guna pam tangan pun penat.

Itu baru sikit.Bulat je tayar tu.Tapi peluh yang memercik kalah berlari pecut kene kejor dek anjing 😂😂.

Saiz jantung ni besaq penumbuk kau je nak pam darah banyak saluran ,cabang sana sini berselirat semua urat .

Kau rasa jantung penat tak?

Mula badan pun rasa lemau macam kepek ubi pedas yang kau beli kat makcik opis dan kau lupa nk simpan dalam bekas kedap udara.Sehari mungkin ok,masuk 3 hari ermmmm.Kan dah masuk angin.Liat semacam je.

Lastnya buang terus.

Macam tulah badan kita.Sehari tak jaga ok la..Tapi sekarang kau dah umur 36 tahun ini.Berapa tahun dah kau tak jaga makan ?

Kesian si jantung hati tu.Dah la kecik,kerja dia banyak tu.Urat salur darah kau tah berapa cabang lah dok dalam badan.
Kalau tak lancar memang akan lemah sana sini.

Silap haribulan ada yang kena mild stroke tak dapat angkat tangan/kaki sebelah.

Nauzubillah.

Paling takut kalau tengah drive.Allah moga Allah selamatkan kita semua.

Jadi apa tindakan kita?

Dah makan sedap-sedap hampir 35-50 tahun dah.Tapi langsung tak amik peduli kesihatan jantung.

Bila dah terlantar barulah terkial2 cari ubat penawar,jumpa doktor itu ini. Tak cukup lagi jumpa bomoh sana sini tak puas hati pegi rukyah bagai.

Walhal yang tak ok tu jantung dan saluran darah je.Sebab tu kaki tangan kau tak boleh angkat.

Please kalau kau tanya pakar satu dunia pun semua akan syorkan Fish oil (omega) untuk jantung sihat di samping jaga pemakanan.

Tapi itulah orang kita,dah sakit baru terhegeh-hegeh nak telan.Jadi kesannya lambat.Kau tak sabar.

Nak sihat kenalah dari awal lagi mencegah.

Kos rawatan sekarang lebih mahal daripada kos mencegah.

Liza nak bagi peluang pada semua yang baca post ni sangat di galakkan amik omega3 & omega6 Dari sekarang supaya kuranglah percentage nak kena stroke.

Jangan lupa jaga makan dan bersenam (at least berjalan 1000 tapak sehari).

Masih mood promosi less 20-30% melalui terma dan syarat.

Wasap cepat kalau nk less
012-3010634
Shaklee sp

1Tahun Lamanya Nak Cantik

Hai korang hari cuti buat apa?Uuu liza di kedah hujan dari semalam lagi.Sejuk gila ni . Nak keluar pun malas yakmat 😂😂. Ok hari cuti ni ...