Hasil pendapat dari rakan-rakan maka terhasil lah ..
Suku suku
Suku suku separuh.
Petang boleh buat cucur cicah gulai ikan pulak 😀.
Kakcik buat kari keling je .Malas nak keluar beli santan.Bendi pun tak de maka perut dah lapor belasah je.
Akmal tambah 3 pinggan.
Along 2 pinggan.
Ana dan afnan masing-masing sepinggan je.
Sedap ikan ni buat goreng,buat gulai pun terangkat .Tulang tak banyak,lembut je manis isinya.
Korang nak tau tak sebelum kakcik masak,kakcik google dulu ikan kacang ni.
Ramai blogger tulis ikan kacang ni ada keturunan dari kelantan dan kedah yang tak boleh makan ikan ni .
Akan naik gatal dan sesak nafas serta merta.
Takut juga bila baca.Hampir rasa nak buang je sebab takut jadi macam blogger tu tulis.Bukan 1 blog tau tapi banyak blog yang tulis ikan kacang ni keturunan diorg makan akan sesak nafas.
Syukur...tindakan kakcik tanya di fb ni terjawab.
feedback kawan-kawan yang kata sedap buat gulai.
Maksudnya ok lah ikan ni.Tak de pulak yg kata sesak nafas ke apa.
Maka terhasil lah kari keling ni.
No comments:
Post a Comment