Search This Blog

Thursday 2 April 2020

Bengkang Pandan

Hai koranggg.Lama rasanya tak simpan resepi kat sini.

Lama dah tak buat kuih bengkang .Korang panggil apa? 

Lain tempat lain nama dia .

Ada juga yang panggil bingka pandan/bakar pandan

Ada yang nak cuba sila amik resepi adunan sikit ni untuk try je 


BENGKANG PANDAN

Tepung gandum 2 cawan 
Gula 1 cawan 
Telur 1 biji
Garam
Air pandan 1 cawan
Santan 1 cawan 
2 sudu marjerin yang di cairkan
Pewarna hijau (jika ada)

Caranya 
Masuk dalam blander semuanya dan kisar .

Lanser loyang 6 inci  dgn minyak/marjerin

Tapis dan tuang adunan dalam loyang .

Bakar dalam 180 darjah selama 20 minit 

Rasanya ok tak beraps manis .So so je .

No comments:

Post a Comment