Friday, 19 December 2014

Jom Detox Badan

Assalamualaiku semua.SalamJumaat yangpenuh barokah.Sambil masak sambil buat 1 posting..Semalam bizi pos mengeos di PPL takut hujan so..fokus paa urusan luar ulu..

Yang di maksud toksin itu apa ye?
Toksin ini merupakan suatu zat yang di buat oleh organisme hidup seperti haiwan dan bakteri tertentu yang beracun bagi manusia.  Di dalam tubuh kita ini     ada berbagai macam toksin yang bermanfaat bagi tubuh kita dan ada pula yang         membahayakan bagi tubuh kita . dalam beberapa toksin dapat menjadi ubat yang     bermanfaat bila di ambil dalam dos yang tepat, tetapi ada juga yang beracun bila   di gunakan dalam jumlah yang berlebihan.  Dalam suatu analysis dalam tubuh             kebanyakan toksin yang menyebabkan masalah pada manusia di keluarkan oleh       bakteri dengan mengikuti program Smart Detox Shaklee ini di jamin tubuh anda akan             bersih dari toksin dan memberikan kesegaran dalam tubuh agar dapat                           menjalankan aktiviti dengan penuh bersemangat.
Apa bahaya toksin berlebihan dalam badan?
Toksin yang berada dalam tubuh kita itu dapat menimbulkan berbagai  macam penyakit, Penyakit yang paling biasa di derita akibat penumpukan toksin dalam tubuh adalah flu dan bronkitis. Sementara penumpukan toksin pada bahagianberlainan dalam tubuh, menyebabkan penyakit
– kulit, seperti jerawat, furunkel, gatal-gatal,
– alergi dan asma
– penyakit hati
– jantung dan tekanan darah tinggi
– empedu dan batu ginjal
– pengerasan pembuluh darah
– sakit sendi
– tumor
– demam
– perut kembung
– kerusakan gigi
– sembelit
– terlalu gemuk atau trlalu kurus

Hari ni saya nak share penting ke proses DETOX untuk kita.Siapa yang perlukan menjalankan proses DETOX ni?
1.Orang baru 1st time nak try suppliment
2.Orang yang dah amik supplimet tapi tak nampak apa kesan pun 3.Mereka yang nak  kurus
4.Mereka yang mempunyai jerawat yang banyak atau selalu berjerawat

APA ITU DETOX?

Detox adalah proses membersihkan organ dalaman dan sistem tubuh bagi membantu penyerapan vitamin ke dalam organ dengan lebih optimum. Contohnya jika usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak dapat diserap dengan sempurna. Jadi memang rugi je beli suplemen tapi tidak dapat diserap dengan baik.Detox ni akan keluarkan toksin dalam badan.

Antara beberapa gejala yang bakal anda hadapi jika toksin banya dalam badan:

1.Kerap sakit kepalaPMS

2.Sakit sendi
3.Keletihan
4.Kulit Melepuh
5.Pencernaan bermasalah iaitu sembelit
6.Nafas berbau
7.Jangkitan yang berulang-ulang
8.Kekurangan daya imun tubuh

Sekarang ni memang jadi trend orang buat disfuse water, kalau saya takleh juga buat hari-hari sebab kos dan ikut kerajinan je

Kebanyakan dari kita awalnya je rajin nak buat bila dah malas datang ermmm pepaham.je la

PRODUK SHAKLEE UNTUK DETOX


Shaklee ada menawarkan produk untuk detox, membantu membersihkan badan daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi.


DETOX HATI


Kenapa perlu detox hati? Ini adalah sebab hati merupakan organ terbesar dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifiksi badan secara semulajadi.



DTX Complex

==============


Produk Shaklee iaitu DTX Complex menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. DTX Complex mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semulajadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

DTX Complex mengandungi ekstrak semulajadi bahan dibawah:


Milk thistle seedschizandra chinensis seed (tanaman berasal dari China yang telah digunakan lebih 2000 tahun untuk meningkatkan jumlah enzim detox dalam hati).cendawan reishi (dikenali kerana sifat antioksidannya)dandelionkunyitartichoke (membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal)


DETOX USUS DAN HERBLAX

=========================
Tahukah anda, badan yang sihat mengandungi trilion2 mikroorganisma baik. Majoriti bakteria baik ini tinggal di dalam usus dan disebut sebagai mikroflora. Sekurang-kurangnya 400 jenis mikroorganisma yang dijumpai dalam saluran gastro-usus dan berjumlah kira-kira 3 lbs bakteria dalam usus kita sepanjang masa.

Tugas baktria baik ini ialah untuk mengawal penguasaan bakteria jahat. Bakteria baik haruslah berada dalam jumlah optimum untuk mengawal bakteria jahat.


Punca utama ketidakseimbangan bakteria

1.Penggunaan antibiotik
2.Umur
3.Pemakanan Tidak Sihat
4.Pengambilan Serat yang rendah
5.Kontraseptif oral
6.Ubat-ubatan seperti aspirin dan kortikosteroid
7.Tekanan
8.Pengambilan gula yang tinggi

Herb-Lax



Secara semulajadi, Herblaxmerangsang pengecutan usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dalam memendekkan masa transit dan mengelakkan penyerapan toksin. Herblaxboleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus dan menormalkan fungsi usus.




PENCUCI DARAH DAN GARLIC COMPLEX

=====================
Orang zaman dulu, contohnya orang Babilion pada 3000 SM dulu menggunakan manfaat bawang putih untuk pelbagai tujuan termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen anti biotik dan anti mikrob.

Kajian saintifik menunjukkan bahawa keupayaan bawang putih digunakan untuk mencuci darah dan meneutralkan hasil toksin logam berat dalam badan kita terutama merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih sangat baik dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.


Tapi awas, tak semua suplemen bawang putih sama. Ini disebabkan kaedah pemprosesan yang berbeza seperti serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dll mengurangkan atau menghapuskan kandungan alicin. Alicin merupakan komponen utama bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih. Jadi kalaualicin kurang, kuranglah khasiat suplemen bawang putih yang anda ambil.


Garlic Complex

==============



Garlic Complex pula diproses secara semulajadi di bawah suhu rendah bagi mengekalkan semua alicin. Ia juga dirumus untuk kawalan bau. Bawang putihkan boleh menyebabkan nafas berbau, tapi bila anda ambil Garlic Complex, tabletnya tidak pecah sehingga sampai ke dalam usus kecil. Selain itu, ia juga mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan.

Jadi tidaklah berbau kalau anda ambil Garlic Complex.


PENCUCI KESELURUHAN BADAN

=======================
Untuk mencuci keseluruhan badan, elok ambil Alfalfa Complex. Alfalfa bukan saja berperanan untuk tambah susu, tapi juga dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu dan membuang unsur mineral bahaya daripada tubuh. Ia juga membantu melindungi daripada radiasi dan membantu mengawal bau badan.

Alfalfa Complex

===============


Selain sebagai pembersih dan penyahtoksik, Alfalfa Complex juga mempunyai fungsi lain. Contohnya membantu pencernaan, anti radang, anti arthritis, dan anti bakteria. Ia juga membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (slip disc). Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolestrol. Alfalfa Complex adalah yang terbaik, ditanam di California tanpa pestisid, hormon sintetik, bahan kimia atau baja bukan organik justeru menjadikan Alfalfa Complex berkualiti tinggi.

Sebaik-baiknya detox elok dijalankan selalu, sebab badan kita sentiasa terdedah kepada radikal bebas yang merosakkan tubuh kita dan macam-macam jenis toksin.


Salam sayang

Liza
012-3010634

Rahsia Warga Emas 80thn Kekal Aktif

Assalamualaikum korang.Petang ni liza ada masa free nak share dengan korang pasal warga emas yang kekal sihat. Liza memang salute lah kalau ...