Saturday, 13 December 2014

Petua Hilangkan Bulu Ketiak

cara alami menghilangkan bulu ketiak

Untuk sebagian orang, tumbuhnya bulu ketiak dianggap dapat mengganggu penampilan. Terutama bagi Anda wanita yang suka memakai baju yang tak berlengan. 
Tak jarang banyak cara yang telah dilakukan untuk menghilangkan bulu yang dianggap mengganggu, sekalipun itu menyakitkan. Seperti mencabutnya dengan menggunakan plester. Tapi cara tersebut dapat melukakan kulit dan tak jarang dapat menimbulkan iritasi, selain itu bulu juga dapat tumbuh kembali dengan cepat.
Ada beberapa cara natural yang oleh anda lakukan untuk menghilangkan bulu ketiak tanpa menimbulkan iritasi pada kulit.
1. Ramuan kunyit dan kapur sirih
Parutan kunyit dan kapur sireh boleh di gunakan sebagai bahan sapuan untuk menghilangkan bulu secara natural.Tapi, jangan gunakan kapur sirih terlalu banyak, sebab akan membuat kulit terasa panas.
2. Tepung jagung, gula dan telur
Campurkan 4 sudu makan tepung jagung, 4 sudu makan gula pasir dan 3 butir telur yang diambil putihnya saja. Oleskan campuran bahan tersebut di area yang diinginkan lalu tutup dengan kain, setelah mengering, cabut dengan arah berlawan dari pertumbuhan bulu Anda.


Anda juga bisa menggunakan pencabut bulu, alat perawatan kulit dapat menghilangkan bulu rambut yang tidak diinginkan.

Jom Cuba (^^,)

Liza 
012-3010634

Rahsia Warga Emas 80thn Kekal Aktif

Assalamualaikum korang.Petang ni liza ada masa free nak share dengan korang pasal warga emas yang kekal sihat. Liza memang salute lah kalau ...