Friday, 4 August 2017

Kandungan Omega Guard Shaklee

Macam mana nak tahu kepekatan omega 3 dalam minyak ikan tu tinggi dan tulen?
Guna formula ini


(EPA + DHA) / Total fish oil per serving
Contoh dalam gambar ni brand Shaklee Ada 1000mg total fish oil per serving, EPA 540 mg manakala DHA 360mg
Jadi
(540+360)/1000 = 0.9
Bila dijadikan dalam peratus, kita dapat 90%

Jika minyak ikan tu kurang dari 30% dari peratusan omega 3, ia adalah tidak termasuk dalam gred farmaseutikal. Bermakna, ianya kurang tulen dan tidak pekat. Rugi duit.
Jadi anda boleh kira peratusan omega 3 untuk brand yang lain berdasarkan kepada formula yang dah diberi
Buat lah pilihan bijak supaya wang yang kita labur selaras dengan kualiti yang kita dapat.

Itu pentingnya membaca dan mengkaji sesuatu produk sebelum kita amalkan.Moga maklumat bermanfaat buat anda.

Lizakama
#celikinfo

Rahsia Warga Emas 80thn Kekal Aktif

Assalamualaikum korang.Petang ni liza ada masa free nak share dengan korang pasal warga emas yang kekal sihat. Liza memang salute lah kalau ...