Monday, 5 January 2015

Sabun Cuci Baju Shaklee Jimat Dan Selamat

Bismillah..Assalamualaikum semua..rasa sejuk dan segar je hari ni..rumah dah clean and clear selepas di mop dengan Basic H ,ni pulak nak bagitau la Shaklee juga ada mengeluarkan produk untuk laundry tau

Ni biliklaundry idaman saya hikhik memang berhajat sangat.Kalau macam ni punya cun dah kemas dok sini 24 jam pu tak pe..



Rata rata pengguna berpuashati dengan produk laundry Shaklee ni.Selain dari menjimatkan wang ia juga menjimatkan masa semasa nak iron baju.

Tak semua sabun mencuci baju ni selamat tau ada juga yang menggunakan bahan terlarang yang pada jangka masa panjangnya akan mengakibatkan masalah kulit dan paru-paru.Sangat bahaya pada bayi dan kanak-kanak.

Setengah sabun pencuci bila di jemur dalam rumah atau terbiar lama dalam washing machine,sure ada bau masam kan..Tapi dengan Fresh Laundry Cocentrante ni ermmm ahrum walau lambat ampai.



Jom apa kebaikan produk Laundry Shaklee ni??
Fresh Laundry Concentrate

Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.


Tahukah Anda?Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.
Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Rakan kepada Fresh laundry ni opkos la pelembut fabric..Macam macam jenama ada di pasaran.Setangahnya ada yang di perbuat dari lemak haiwan eeewwww...Tapi berbeza dengan Shaklee niianya di perbuat dan di ektrak dari jagung dan minyak kelapa.Ha..dah tuhan dari tumbuhan opkos la halal di gunakan.

Soft Fabric Concentrate

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
  • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuhsahaja)
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Petua Berguna
  • Gunakan cecair Soft Fabric untuk cucian dengan mesin basuh. Ia membantu mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, malah pakaian keluarga anda terasa lebih lembutberbanding sebelumnya.
  • Perbandingan prestasi ini dijalankan pada 20 Jun 2006, dan keputusannya sah hanya untuk produk tertentu yang dipasarkan ketika itu. Semua tanda dagangan adalah hak proprietari pemilik masing-masing.
Testimoni pengguna :


Ha..jimatkan..Nani guna dari bulan 6 2014..ni dah bulan Januari 2015..Jimat duit sabun,jimat juga duit elektrik untuk keja mengosok baju..Hebat la...


Ingin membeli mana mana produk untuk keguaan rumah ini secara online dan dihantar terus ke pintu rumah anda? Mudah sahaja, sila klik di bawah ini.


Info Terkini

Assalamualaikum semua. Sabtu Ahad ni korang plan nak kemana? Sesambil atur jadual tu ce korang scroll lagi kat sini. Ada info best pasal O...